Reakcie na fantastické víťazstvo Srba Djokoviča v Melbourne

29.01.2012 Celý región

MELBOURNE 29. januára (WEBNOVINY) - Twitterové ohlasy hráčov a trénerov na víťazstvo srbského tenistu Novaka Djokoviča 5:7, 6:4, 6:2, 6:7 (5), 7:5 nad Španielom Rafaelom Nadalom na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne:

Tamira Paszeková: "Jednoducho úžasný Nole :)"

Rennae Stubsová: "Šialené!!! Najlepší tenisový zápas v histórii! Obaja teraz majú kŕče počas slávnostného vyhlásenia."

Robin Haase: "Skvelý výkon aj od empajrového rozhodcu. Podľa mňa bol rád, že na slávnostnom ceremoniáli si mohol postáť."

Pat Cash: "Čo sa dá povedať o nasadení Djoka? Superčlovek. Gratulujem však obom. Ja som unavený už len zo sledovania!"




Nicolás Almagro: "Dvaja fenoméni nášho športu. Rafa dosahuje obrovskú úroveň a je veľmi blízko k velikánovi Nolemu! Bravo obom!"

Janko Tipsarevič: "Nenachádzam slová. Úroveň tenisu stúpa stále vyššie a vyššie. Blahoželám obom - pravým šampiónom."

Jesse Levine: "Najväčším víťazom tohto finále bol tenis, dostal sa do novej dimenzie. Skláňam klobúk pred oboma aktérmi."

Anastasia Rodionovová: "Standing ovations obom hráčom! Azda ani nie sú ľudia, ale už predsa nemôžu stáť na nohách!"

Anastasia Pivovarovová: "Najúžasnejšie finále, aké si viete predstaviť!!! Myslím si, že je to prvý raz, keď hráči sedia počas ceremoniálu :D Hrdinovia!!!"



Carlos Moya: "Myslel som si, že potrvá dlho, kým zažijeme niekoho s Nadalovou víťaznou mentalitou. Ono však nie - je tu Djokovič."

Taylor Dent: "Gratulujem Djokovičovi, ale mám stiahnutý žalúdok za Nadala. Viem však, že on je silný a pozviecha sa aj z tejto prehry."

Heather Watsonová: "Potrebujem niečo na zníženie pulzu."

Gustavo Kuerten: "Niečo výnimočné, až absurdné! Vzrušujúci spektákel. Šou, šou, šou!"

Thiemo De Bakker: "Djokovič je monštrum. Neskutočne to dotiahol."



Vania Kingová: "Chúďa Rafa!!! Ten bekhend nemal minúť. Brilantný zápas."

Ivan Ljubičič: "Brutálne."

Juan Ignacio Chela: "Géniovia."




Ohlasy médií:

Mondo (Srb.): "Superman Djokovič! Obhájil titul. Vo finále v Aréne Roda Lavera má bilanciu 3 zápasy, 3 víťazstvá. Uspel aj v roku 2008. Radi to píšeme práve po jeho nedeľňajšom triumfe: škoda, že niekto musel prehrať. ´Rafa´ nikdy nebol bližšie k prekonaniu najlepšieho hráča súčasnosti, ako za stavu 4:2 v piatom sete. Bol to obojstranne nadľudský boj za všetky limity. Pripomenutie, že vrcholový šport môže byť až krutou záležitosťou."

Sportske (Srb.): "Ustúpte, ide panovník!!! V jednom z najdramatickejších finále v histórii Novak Djokovič preukázal nadľudské schopnosti. Slová nestačia, keď sme svedkami epochálnej udalosti!"

Blic (Srb.): "Jestvuje hranica, ktorú by Novak nedokázal prekročiť? Dobyl Melbourne. Po šiestich hodinách. Kto povedal, že Djokovič nemôže zopakovať svoju sezónu 2011?"

Večerne novosti (Srb.): "Novak Djokovič je znova kráľom Melbourne! V neskutočnom zápase, najdlhšom finále grandslamovej histórie, po šiestich hodinách vysiľujúceho boja zdolal Rafaela Nadala. Získal svoj piaty grandslamový titul, na Australian Open tretí celkovo a druhý v rade."

B92 (Srb.): "Žiarivý Novak znova vládcom Melbourne, jeho dominancia na tenisových dvorcoch pokračuje. V 100. finále dvojhry mužov na tomto turnaji perfektne vstúpil do novej sezóny, zdolal Nadala siedmy raz za sebou."

Marca (Šp.): "Heroický Rafa, nesmierny Nole. Djokovič je momentálne kráľom dvorcov, svetovou jednotkou, skutočným vládcom tenisu. S vedomím, že vstúpil do histórie, klesol na zem, aby si vychutnal najčerstvejší dôkaz svojho smerovania medzi legendy."



AS (Šp.): "Jeden šampión, dvaja hrdinovia. Nik nemôže povedať, že Rafael Nadal doslova padol. Pripomenulo to slávny boxerský zápas Muhammada Aliho a Joa Fraziera v roku 1975 v Manile."

El Mundo Deportivo (Šp.): "Djokovič, kráľ Austrálie. Zdolal Nadala v dramatickom finálovom maratóne. Po prestávke na zatiahnutie strechy akoby nasledoval predĺženie, ktoré bolo na infarkt. Srb v koncovke pozbieral zvyšok síl a nielen sa dostal nazad do piateho setu, ale dosiahol ešte jeden brejk."

L´Equipe (Fr.): "Djokovič zostáva šéfom a veľkým pánom. Bol to danteovský boj. Po 57. víťaznom údere, tom poslednom potrebnom, Srb zreval od radosti, roztrhol na sebe tričko a potom sa modlil na svojej lavičke. Bolo v tom oboje: vôľa po víťazstve i pokojná sila."

AFP (Fr.): "Novak, Rafa a šesťhodinová epika. Djokovič si rozdriapal tričko, napol vyrysované svaly a zrúkol na oslavu, v tomto prípade boli prejavy machizmu namieste. Tí dvaja odohrali 369 bodov, urobili 140 nevynútených chýb, nastrieľali 101 ´winnerov´. Trvalo to 5:53 h. Neprekvapilo, že na slávnostný ceremoniál im priniesli stoličky."

AP (USA): "Nadal prehral tretie grandslamové finále v rade. Zápas sa skončil o 1.37 h už v pondelok melbournského času."

The Sun (V. Brit.): "Novak pretromfoval Nadala. Po úžasných, dych berúcich 5 hodinách a 53 minútach sa Djokovič zrútil od radosti na zem."

Bild (Nem.): "Stelesnená sila Nadal jednoducho nie a nie Djokoviča zdolať. Srb ho prekonal v päťsetovej kriminálke."

ORF (Rak.): "Dvaja momentálne najlepší hráči ponúkli ďalší dôkaz svojej výnimočnej kvality a predviedli fanúšikom epický duel. Do poslednej loptičky si obaja počínali s dôrazom na koncentráciu a precíznosť, so spoľahnutím sa na svoje sily a s neochvejným odhodlaním nepustiť ani loptičku."

 

Vyberte región